Procesul de publicare​

Procesul de publicare

Cum îmi public cartea la editura Accent?

1. Trimit manuscrisul

Pentru a garanta un proces de editare eficient și o transformare perfectă a manuscrisului dvs. vă rugăm să-l pregătiți cât mai apropiat de cerințele din Ghidul manuscris.

În Formularul manuscris completați cerințele specificate, apoi îl trimiteți la adresa de e-mail: office@accentpublisher.ro. Unul dintre redactorii noștri va confirma primirea lui.

2. Evaluarea formală a manuscrisului

Redactorul va evalua formal manuscrisul, în concordanță cu specificațiile din Ghidul manuscris, apoi va returna Formularul manuscris completat cu recomandările sale și oferta de preț.

Acceptul dumneavoastră presupune:

  • revizuirea redactării manuscrisului – dacă este cazul –, în concordanță cu recomandările Redactorului, și retrimiterea lui pentru reevaluare; sau
  • retrimiterea Formularului manuscris cu Acordul bifat, pentru trecerea la pasul următor.

3. Evaluarea științifică a manuscrisului

Editura Accent utilizează sistemul de evaluare deschis (open peer review), adică Redactorul, în acord cu Autorul, va trimite manuscrisul la doi Referenți științifici, specializați în domeniul de cercetare adecvat, pentru evaluare.

Pe baza evaluărilor este posibil să fie necesară revizuirea manuscrisului. În acest caz Redactorul va returna Formularul manuscris completat cu recomandările Referenților științifici. Acceptul dumneavoastră presupune revizuirea manuscrisului și retrimiterea lui pentru reevaluare.

Recomandarea Referenților științifici pentru publicarea manuscrisului permite trecerea la pasul următor.

4. Acordul publicării

Editorul este responsabil pentru decizia de a publica sau nu manuscrisul propus de Redactor, în acord cu evaluările inter pares primite de la Referenții științifici, și la recomandarea Colegiului editorial.

Redactorul va returna Formularul manuscris completat cu decizia Editorului.

5. Contractul de publicare

Decizia dumneavoastră și acordul Editorului pentru publicarea manuscrisului se finalizează printr-un contract.

După semnarea contractului, veți pregăti manuscrisul în conformitate cu recomandările procesului de evaluare.

6. Producția

Manuscrisul dvs. va fi transformat – corectare, tehnoredactare, design copertă… – în carte, în format tipărit sau digital.

Înainte de imprimare vă dați acordul „Bun de tipar”.

7. Publicarea

Cartea va fi promovată pe site-ul editurii Accent și pe alte canale (conferințe, oportunități social-media, librării) în acord cu contractul de publicare.

EnglishRomanian